Om Oss

En liten guide

La Cucaracha är en spansk restaurang, och självklart finns här tapas! Tapas är små rätter som antingen går att äta som en förätt eller uteslutet mumsa i sig som en hel måltid. De varierar något i storlek, men generellt brukar vi rekommendera ungefär tre till fyra tapas per person. är man sugen på något annat finns också spanska huvudrätter, där den klassiska spanska paellan självklart finns med. Känner man en förförisk känsla av att stanna kvar i sydligare breddgrader så oroa er inte, traska bara ner till vår k-märkta källarvalv, där vi flera dagar i veckan inte bara har mat, utan också barhäng och dans! Skaka loss till musik och dans som är främst inspirerad av den latinska skolan, som också blandas upp av musik från Spanien och övriga världen!


Tapas historia

Det finns många skrönor om hur och varför detta sätt att äta på föddes i Spanien och varifrån namnet - tapas kommer ifrån (tapas betyder lock på spanska). En populär myt om tapasens uppkomst är den om gästgivargårdarna, och vandraren. På många håll fanns det gästgivargårdar (husrum) i byar där det förekom rum för folk att övernatta och kunna få sig en bit mat, som ett vandrarhem. För att vara gästvänlig och inbjudande brukade man på vägen till byn ställa ett glas med vin, eller på vissa håll sherry, som hade en torkad skinka på sig som lock för att skydda drycken. Lock på spanska - tapa. På så sätt föddes detta uttryck, som nu är en av spaniens mest älskvärda attraktioner - sägs det... Prova gärna våran bakficka - Tvärsöver, som ligger...? Precis tvärsöver... Varmt välkomna och smaklig måltid, från oss alla på La Cucaracha.


Historik/Miljö

La Cucaracha är en välkänd spansk tapasrestaurang i Stockholm som har funnits i ca 12 år. Restaurangen är i 2 plan där det nedre k-märkta planet är i gammal mysig valv/klostermiljö och är avsedd först och främst för större sällskap (15-110 personer). På det nedre planet finns även bar och dansgolv. Mindre sällskap har även möjlighet att sitta i matsalen på övervåningen.

Maten

La Cucaracha är inte bara som sagt en genuin tapasrestaurang, vi har också varma huvudrätter, mellanrätter och ett brett utbud av innovativa och klassiska drinkar! De flesta av våra gäster som kommer till oss är vanligtvis främst intresserade av våra tapas. För stora sällskap som visar samma intresse har vi tagit fram en prisvärd avsmakningsmeny (se fliken för större sälskap).